Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

marți, 18 octombrie 2011

Unde merg cand voi muri? Exista Iad?

    

      Sunt multe conceptii referitoare la ce se intampla cand murim. Unii spun ca suntem in intregime anihilati, incetam sa mai existam, altii afirma ca noi toti mergem in cer. Altii cred ca merg intr-un loc unde sufletele pacatoase sunt pregatite pentru cer. Dar nici una dintre aceste conceptii nu este sustinuta de Biblie. 

     In schimb, citim aceasta: ,,Oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata'' Evrei 9:27. Cei ce sunt intr-o relatie corecta cu Dumnezeu vor fi primiti in cer sa petreaca eternitatea in prezenta Lui glorioasa. Toti ceilalti ,,vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la fata Domnului si de la slava puterii Lui'' 2.Tesaloniceni 1:9. Cuvantul cel mai obisnuit din Biblie pentru acest loc este ,,iad''. Iata patru adevaruri importante despre iad: 
     Iadul este real. Nu este ceva ,,inventat de biserica''. Biblia spune mai multe despre iad decat despre cer si nu lasa nici o indoiala despre realitatea lui. Ea vorbeste despre oameni ,,condamnati la iad si aruncati in iad''.
     Iadul este infricosator. E deschis in Biblie ca ,,un loc de chin'' Luca 16:28, ,,ca un cuptor aprins'' Matei 13:42; un loc unde este ,,un foc mistuitor si niste flacari vesnice'' Isaia 33:14. 
Este un loc de suferinta cu ,,plansul si scrasnirea dintilor'' Matei 22:13 si in care nu este ,,nici zi sau noapte de odihna'' Apocalipsa 14:11. Acestea sunt cuvinte ingrozitoare, dar sunt adevarate. Cei din iad sunt despartiti de tot ce este bun, blestemati de Dumnezeu si departati chiar de la cel mai mic ajutor sau mangaiere pe care o aduce prezenta Lui. 
     Iadul este final. Toate caile spre iad sunt strazi cu sens unic. Nu e nici o iesire. Intre iad si cer este ,,o prapastie mare'' Luca 16:26. Groaza, singuratatea si agonia iadului nu sunt pentru a purifica, ci pentru a pedepsi - pentru totdeauna! 
     Iadul este drept. Biblia ne spune ca Dumnezeu ,,va judeca lumea dupa dreptate'' Fapte 17:31 si e perfect drept cand ii trimite pe pacatosi in iad. La urma urmelor, EL le da ceea ce au ales. Ei il resping pe Dumnezeu aici; El ii respinge acolo. Ei aleg sa traiasca vieti neevlavioase, El le confirma alegerea - pentru totdeauna. Dumnezeu foarte greu poate fi acuzat de nedreptate sau de rea-credinta! 
     In lumina acestor adevaruri ingrozitoare, ai nevoie sa te gandesti cu mare atentie la intrebarea care a fost pusa odata unui grup de oameni in Noul Testament:
 ,,Cum veti scapa de pedeapsa gheenei [iadului]?'' Matei 23:33.


     Sursa - http://CeAlegi.BlogSpot.Com  -  AlynSperanta
    Book - Intrebari esentiale - John Blanchard

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu