Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

joi, 20 octombrie 2011

Ce asteapta o fata care vrea sa se casatoreasca, de la un baiat?

Motto: "Barbatul pentru femeie - putere in slabiciune, far in intuneric, calauza in ratacire..."

Ce asteapta o fata care vrea sa se casatoreasca de la un baiat?
Buna intrebare. Poate si baietii se intreaba la fel, oare ce asteapta o fata care vrea sa se casatoreasca, de la mine? Sunt pe deplin convinsa ca putini sunt aceia care nu ar putea singuri sa-si raspunda la aceasta intrebare, de aceea cred ca acest articol vine doar in confirmarea a ceea ce baietii deja cred. In calitate de fata necasatorita, as putea spune ce doresc eu sa gasesc la un baiat cu care vreau sa ma casatoresc.

Im doresc in primul rand sa vad ca el are o relatie buna cu Dumnezeu si ca Isus este si Domn in viata lui, nu numai Mantuitor. Nu mi-ar placea sa vad ca-si cauta o sotie incercandu-le pe toate care-i sunt la dispozitie, ci sa vad ca se consulta cu Domnul in privinta aceasta, ca este gata sa renunte la etalonul lui, la idealul lui de femeie, in cazul in care o fata anume ar parea sa-i fie destinata lui de catre Dumnezeu.

Sa nu fie fixist, de neclintit, incapatanat, ci flexibil si intelept. Dumnezeu ne invata sa deosebim lucrurile de pret de cele fara pret. Asta se potriveste si la capitolul frumusete. Se spune ca o femeie frumoasa este buna o saptamana, dar o femeie buna este frumoasa toata viata. Biblia insasi spune in Proverbe:..ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui. Mi-ar placea sa vad ca barbatul, in alegerea femeii potrivite, isi concentreaza atentia in special asupra frumusetii interioare a acesteia, si mai apoi asupra celei exterioare.

Stiu ca acest lucru poate fi dificil pentru ei la un moment dat, dar un barbat in Hristos, un om al lui Dumnezeu, va fi capabil de asta si va dobandi apoi o fericire si o implinire care vor depasi  cu mult asteptarile lui initiale si chiar idealul sau.
Responsabilitatea este o alta caracteristica pe care un barbat trebuie sa o detina. Sa fie responsabil de ceea ce spune, de ceea ce face, gata sa-si recunoasca greselile si sa se indrepte, fara a cauta scuze, constient de faptul ca aceasta calitate ii este impusa in primul rand de catre Dumnezeu.

Responsabil de siguranta familiei si de conditia spirituala a acesteia, atat ca sot, cat si ca tata. Mi-ar placea sa vad, de asemenea, ca este un om caruia ii place curatenia. Cred ca asta vorbeste si despre launtrul unui om, intr-o oarecare masura. Aproape toate femeile isi doresc sa gaseasca un baiat care sa fie capabil sa raspunda nevoilor lor de a fi iubite. Aceste nevoi difera de la o persoana la alta, iar barbatul trebuie sa fie suficient de interesat ca sa incerce sa le descopere. O femeie asteapta sa fie inteleasa si sa aiba siguranta ca barbatul este pentru ea putere in slabiciune, far in intuneric si calauza in ratacire.

Chiar si apostolul Pavel spune ca femeia este un vas mai slab, de aceea nevoile si dorintele ei pot fi mai multe decat ale barbatului. Cu toate acestea, fiecare dintre noi, barbati sau femei, nu trebuie sa ne hranim cu asteptarile noastre, ci sa cerem incredintarea ca avem alaturi de noi persoana harazita de catre Dumnezeu si apoi sa o iubim asa cum este, cu o dragoste care accepta si daruieste totul.

Florina Cazan

     Sursa - http://CeAlegi.BlogSpot.Com  -  AlynSperanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu