Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

miercuri, 12 octombrie 2011

Cum este Dumnezeu?




     Aceasta este, evident, urmatoarea intrebare cu care ne confruntam. Sa admiti ca exista Dumnezeu este un lucru, si sa-L recunosti in sens general ca pe Dumnezeul care ne vorbeste prin creatie prin paginile Bibliei este alt lucru. Dar avem nevoie sa stim mai mult. Cum este Dumnezeu in realitate?
     Biblia ne da multe raspunsuri clare si pozitive la aceasta intrebare extraordinar de importanta. Iata cateva dintre ele.
    Dumnezeu este personal. Dumnezeu nu e ,,un lucru'',  ,,o putere'' sau ,,o influenta''. Felul in care gandeste, simte, doreste si actioneaza EL arata ca este o Fiinta personala vie. Dar EL nu e doar ,,cineva acolo sus'' sau vreun fel de ,,supraom''. ,,Domnul este Dumnezeu cu adevarat, este un Dumnezeu viu si un Imparat vesnic'' Ieremia 10:10;
    Dumnezeu este unul singur. Exosta un singur Dumnezeu adevarat. EL spune: ,,Eu sunt Cel dintai si Cel de pe urma, si afara de Mine nu este alt Dumnezeu'' Isaia 44:6. Totusi, Dumnezeu S-a revelat pe Sine ca o ,,trinitate'' (de trei persoane divine) - Tatal, Fiul ,Isus Hristos' si Duhul Sfant, fiecare Persoana fiind pe deplin cu adevarat si in mod egal Dumnezeu. Biblia vorbeste despre ,,slava lui Dumnezeu Tatal'' Filipeni 2:11; ea ne mai spune despre ,,Cuvantul [Isus Hristos] care era Dumnezeu'' Ioan 1:1; si tot ea ne spune ca ,,Domnul este Duhul'' 2.Corinteni 3:17. 
Desi exista un singur Dumnezeu, sunt trei Persoane in Dumnezeire. 
 Dumnezeu este duh sau spirit. El nu are dimensiuni fizice. El nu are un trup si nici vreo alta caracteristica care poate fi definita in functie de marime si forma. ,,Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui trebuie sa I se inchine in duh si in adevar'' Ioan 4:24. Aceasta inseamna ca Dumnezeu este invizibil. ,,Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu'' Ioan 1:18. De asemenea, inseamna ca EL nu e limitat la un singur loc intr-un anumit timp, ci este pretutindeni in orice moment. ,,Nu umplu  EU cerurile si pamantul? zice Domnul'' Ieremia 23:24. Dar foarte diferit de orice altceva, aceasta inseamna ca Dumnezeu e pe deplin constient de tot ce se intampla peste tot. Aceasta inclune nu numai tot ce faci si spui, ci si orice gand care iti trece prin minte. 
     Dumnezeu este etern. Dumnezeu nu are un inceput. In cuvintele Bibliei, ,,din vesnicie in vesnicie, Tu esti Dumenzeu!'' Psalmul 90:2. N-a fost niciodata vreoun timp in care Dumnezeu sa nu existe si nu va fi niciodata un timp in care EL nu va exista. Dumnezeu Se descrie pe Sine Insusi ca ,,Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine'' Apocalipsa 1:8. Si EL ramane vesnic Acelasi: ,,Eu sunt Domnul, Eu nu ma schimb'' Maleahi 3:6. Tot ceea ce a fost Dumnezeu vreodata este si va ramane de-a pururi. 
    Dumnezeu este Independent. Orice alta faptura este dependenta de oameni sau lucruri si, in final, de Dumnezeu - dar Dumnezeu este total independent de creatia Sa. El poate sa existe in Sine Insusi. ,,EL  nu este slujit de mani omenesti, ca si cum ar avea trebuinta de ceva, EL, care da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile'' Fapte 17:25. 
    Dumnezeu este Sfant. EL e ,,minunat in sfintenie, bogat in fapte de lauda si facator de minuni'' Exod 15:11. Nimic nu se poate compara cu sfintenia lui Dumnezeu. ,,Nimeni nu este sfant ca Domnul'' 1.Samuel 2:2; care e complet fara greseala si fara vina. Biblia spune despre EL: ,,Ochii Tai sunt asa de curati, ca nu pot sa vada raul, si nu poti sa privesti nelegiuirea!'' Habacuc 1:13. Si acest Dumezeu Sfant care cere sfintenie de la fiecare dintre noi. Porunca Lui catre noi este: 
,,Fiti sfinti, caci EU sunt Sfant'' 1.Petru 1:16.
    Dumnezeu este drept. Biblia spune ca ,,Domnul este un Dumnezeu drept'' Isaia 30:18; ,,dreptatea si judecata sunt temelia scaunului Sau de domnie'' Psalmul 97:2. Dumnezeu nu este numai Creatorul si Sustinatorul nostru, EL e si Judecatorul nostru, rasplatind si pedepsind, in timp si eternitate, cu o dreptate care este perfecta, dincolo de orice apel sau disputa.
    Dumnezeu este perfect. Cunostinta Lui e perfecta. ,,Nici o faptura nu este ascunsa de EL, ci totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia cu care avem a face'' Evrei 4:13. Dumnezeu cunoaste totul din trecut, prezent si viitor, inclusiv toate gandurile, cuvintele si faptele noastre. Intelepciunea Lui este perfecta si cu totul dincolo de puterea noastra de intelegere. ,,O, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui si cat de neintelese sunt caile Lui!'' Romani 11:33. 
    Dumnezeu este suveran. EL este unicul si supremul conducator al universului, si nimic nu este in afara controlului Sau. ,,Domnul face tot ce vrea in ceruri si pe pamant'' Psalmul 135:6. La Dumnezeu nu exista nici accidente sau surprize. EL scrie toata istoria lumii si ,,face toate dupa sfatul voii Sale'' Efeseni 1:11. Dumnezeu nu are nevoie de sfat sau consimtamant in tot ce alege sa faca, nici nu poate sa-L opreasca nimeni sa faca ceea ce Ii place: ,,Nimeni nu poate sa stea impotriva maniei Lui, nici sa-I zica: Ce faci?'' Daniel 4:35.
    Dumnezeu este omnipotent. El este atotputernic. EL Insusi spune: ,,Eu sunt Domnul, Dumnezeul oricarei fapturi. Este ceva de mirat din partea Mea? Ieremia 32:27. Aceasta nu inseamna ca Dumnezeu poate sa faca orice (EL nu poate sa minta, sa Se schimbe, sa faca greseli, sa pacatuiasca sau sa Se nege pe Sine Insusi), dar poate sa faca orice doreste, in conformitate cu caracterul Sau. 
     Acestea sunt doar cateva schite sumare ale unor lucruri pe care Dumnezeu le-a revelat in Biblie privind natura si caracterul Sau. In Biblie sunt si alte adevaruri despre Dumnezeu, desi sunt multe lucruri despre EL pe care nu este posibil sa le intelegem. ,,EL face lucruri mari si nepatrunse, minuni fara numar'' Iov 5:9. In acest sens,  ,,pe Cel Atotputernic nu-L putem ajunge'' Iov 37:23; si nici o masura de inteligenta sau argumentare umana nu poate schimba lucrul acesta. Aceasta n-ar trebui sa ne surprinda.  extrase din ,,Intrebari esentiale de John Blanchard''


     Sursa - http://CeAlegi.BlogSpot.Com - AlynSperanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu