Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

marți, 18 octombrie 2011

Este pacatul ceva grav?




     Cand descoperi ca ai o boala, este important sa te intrebi: ,,E grav?'' Este si mai important sa-ti pui aceasta intrebare cand este vorba despre boala spirituala a pacatului. Multi oameni admit aproape cu nonsalanta ca sunt pacatosi, pentru ca nu au nici o idee ce inseamna aceasta. Ei considera ,,ca este ceva p,emesc'' sau se adapostesc in spatele faptului ca ,,fiecare face asa''. Dar, prin aceste afirmatii, ei incearca sa fuga de adevarata problema: Este pacatul ceva grav? Iata cateva lucruri pe care Biblia le spune despre tine ca pacatos.
     Esti degradat. Aceasta nu inseamna ca esti atat de rau cum poate fi cineva, nici ca pacatuiesti tot timpul in toate felurile posibile. Nu inseamna nici ca nu poti distinge intre ce este bine si ce este rau sau ca nu faci lucruri care sunt placute ori de ajutor. Dar inseamna ca pacatul a invadat fiecare parte a naturii si personalitatii tale - mintea, vointa, sentimentele, constiinta, dispozitia si imaginatia ta. ,,Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea'' Ieremia 17:9. Radacina problemei tale  nu este ceea ce faci, ci ceea ce esti! Pacatuiesti pentru ca esti un pacatos. 
     Esti depravat. La acest capitol, Biblia este foarte clara si nu ascunde adevarul cand spune: ,,Caci dinlauntru, din inima oamenilor, ies gandurile rele, preacurviile, curviile, uciderile, furtisagurile, lacomiile, viclesugurile, inselaciunile, faptele de rusine, ochiul rau, hula, trufia, nebunia'' Marcu 7:21-22. 
Sa observam ca aceasta lista include ganduri, vorbe si actiuni. Aceasta arata ca in ochii lui Dumnezeu orice pacat este la fel de grav. Unii isi limiteaza ideea despre pacat la lucruri precum omorul, adulterul si hotia, dar Biblia arata clar ca nu avem dreptul sa gandim despre pacat in felul acesta. Pacat este tot ce nu atinge standardele perfecte ale lui Dumnezeu. Orice spunem, gandim, sau facem mai putin decat perfect din punctul de vedere al lui Dumnezeu este pacat. Poti raspunde acum la urmatoarea intrebare: ,,Cine poate zice: Mi-am curatat inima, sunt curat de pacatul meu?'' Proverbe 20:9. Poti raspunde cu da? Daca nu, esti depravat.
     Esti sfidator. Biblia ne invata ca ,,pacatul este faradelege'' 1.Ioan 3:4, o razvratire deliberata impotriva  autoritatii si legii lui Dumnezeu. Nici o lege civila nu te forteaza sa minti, sa inseli, sa ai ganduri necurate sau sa pacatuiesti in alt fel. Tu alegi sa pacatuiesti. Tu alegi sa calci legea sfanta a lui Dumnezeu. Tu nu-L asculti in mod deliberat, si aceasta este un lucru grav, pentru ca ,,Dumnezeu este un Judecator drept, un Dumnezeu care Se manie in orice vreme'' Psalmul 7:11. Dumnezeu nu poate sa fie niciodata indiferent referitor la pacat, si tu poti fi sigur ca nici un pacat nu va ramane nepedepsit. 
    O mila parte a pedepsei lui Dumnezeu pentru pacat vine in viata aceasta (desi poate ca n-o recunoastem). Dar pedeapsa finala va fi data dupa moarte cand, in Ziua Judecatii, ,,fiecare din noi are sa dea socoteala despre sine insusi lui Dumnezeu'' Romani 14:12


         Sursa - http://CeAlegi.BlogSpot.Com  -  AlynSperanta
       Book - Intrebari esentiale - John Blanchard

Un comentariu:

  1. Alin, ti-am trimis azi un colet cu materiale de la Misiunea Slujirii Prietenilor. Imi place cum lucrati. Ma rog pentru voi. Ai putea sa trimiti cateva poze cu materialele MSP pe care le.ati folosit la adresa de email. balintpalibi@gmaol.com
    Domnul sa va binecuvinteze, Ibolya Balint

    RăspundețiȘtergere