Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Vindecarea Unui Olog

     


     In apropierea lacului Ghenezaret era asezat orasul Capernaum. Isus mergea adesea in acest oras, iar locuitorii lui il cunosteau bine pe Isus.
     In Capernaum traia si un om care avea picioarele paralizate. El nu putea sa mearga deloc. Insa el avea cativa prieteni care veneau adesea la el, il scoteau afara la aer si-i povesteau tot ce vazusera sau auzisera despre Isus.
     Intr-o dimineata prietenii lui au venit la el fugind si i-au spus: ,,Isus este iarasi in Capernaum. Daca te poate ajuta cineva sa te faci sanatos, atunci numai Isus este acela>>.
     Indata prietenii lui l-au luat pe o targa, care era in acelas timp si patul lui, si l-au dus pana la casa unde predica Isus. Cand au ajuns in sa acolo s-au intristat, caci casa era plina de oameni si ei nu puteau ajunge pana la Isus. Cautand un loc pe unde sa intre in casa, ei au vazut o scara care ducea pe acoperis. L-au urcat deci pe acoperisul casei (in Israerl acoperisul caselor este drept) si dupa ce au desfacut acoperisul, l-au coborat in casa pe prietenul lor bolnav. Cei prezenti au ramas uimiti, nestiind ce se intampla. Isus insa a inteles. Privind fetele prietenilor bolnavului, ce se aflau pe acoperis, EL a inteles ca ei credeau in EL si in ajutorul Lui. EL S-a uitat la olog si i-a zis: <<Fiule, pacatele iti sunt iertate>>. Unii din cei prezenti acolo se gandeau: <<Numai Dumnezeu poate sa ierte pacatele!>> Isus, care le cunostea gandurile, i-a intrebat: <<Nu credeti ca EU vin de la Dumnezeu si ca pot sa iert pacatele?>> Dupa aceea s-a intors spre olog si i-a zis: <<Tie iti poruncesc, scoala-te ridica-ti patul si du-te acasa>>.
     Deodata s-a facut liniste. Toti erau curios sa vada ce se va intampla. Bolnavul a incercat sa se scoale, si a simtit ca i s-au intarit picioarele. A sarit in sus, si-a ridicat patul pe care zacuse si s-a dus acasa slavind si laudand pe Dumnezeu. ,,Acum intelegi de ce iti face bine Dumnezeu (ca tu sa il lauzi si sa il slavesti),''
     Nimeni nu mai indraznea sa vorbeasca. Apoi au inceput sa slaveasca pe Dumnezeu pentru cele petrecute in fata ochilor lor, zicand : <<Astazi am vazut lucruri nemai-pomenite!>> Slavit sa fie Dumnezeu! 


                                Sursa - http://CeAlegi.BlogSpot.Com - AlynSperanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu