Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

luni, 5 septembrie 2011

Citirea Cu Rugaciune A Cuvantului lui Dumnezeu -=BIBLIA=-

                                     Sa Luam Cuvantul Inauntrul Nostru Prin Rugaciune


     Dupa ce am vazut ca Cuvantul lui Dumnezeu este chiar esenta lui Dumnezeu Insusi si ca este pentru savurarea si hranirea noastra spirituala, acum trebuie sa vedem care este calea potrivita de a veni la Cuvant. Care este aceasta cale? Trebuie sa citim Cuvantul lui Dumnezeu asa cum este el scris in Efeseni 6:17-18: ,,Primiti...sabia Duhului, care Duh este Cuvantul lui Dumnezeu.'' Dulul este Cel care este Cuvantul lui Dumnezeu''. Iata ce noi numim citire cu rugaciune. Din nou, trebuie sa repetam -Cuvantul lui Dumnezeu trebuie luat prin intermediul oricarei rugaciuni. 


                                       Cum sa citim Biblia cu Rugaciune


     Pur si simplu luati Cuvantul si cititi cu rugaciune cateva versete dimineata si seara. Nu trebuie sa exersati mintea ca ea sa ,,stoarca'' cateva cuvinte si nu este necesar sa meditati la ceea ce cititi. Doar rugati-va cu aceleasi cuvinte pe care le cititi. Pe fiecare pagina si in fiecare verset exista o rugaciune vie. 
     Nu este nevoie sa va inchideti ochii cand cititi cu rugaciune. Fixati-va ochii asupra cuvantului in timp ce va rugati. In toate cele saizesi si sase de carti ale Bibliei nu putem gasi nici macar un singur verset care sa spuna ca trebuie sa inchidem ochii ca sa ne rugam; In schimb acest verset care ne spune ca Isus Si-a ridicat ochii spre cer, spunand: ,,Tata...''(Ioan 17:1). El privea spre cer in timp ce Se ruga. Nu vrem sa argumentam intr-un mod doctrinar, dar trebuie sa vedem faptul ca nu este nevoie sa inchidem ochii cand ne rugam. Este mai bine sa ne inchidem mintea! De exemplu, atunci cand cititi cu rugaciune Galateni 2:20, pur si simplu priviti pagina tiparita care spune: ,,Sunt rastignit impreuna cu Hristos.'' Apoi, tinand ochii asupra Cuvantului si rugandu-va din adanc, spuneti: ,,Slava Domnului!, Sunt rastingint impreuna cu Hristos.' Aleluia!, Rastignit impreuna cu Hristos.'Amin! ,EU sunt.'O, Doamne, ,eu sunt rastignit.' Slava Domnului!, Rastignit impreuna cu Hristos.' Amin!, Aleluia! ,Si numai sunt eu.' Amin! ,Nu mai sunt eu' Amin, Cel ce traieste.' O , Doamne. ,Cel ce traieste.' Aleluia! Amin! ,Ci Hristos traieste in mine,' etc.'' Apoi poate veti deschide la Ioan 10:10 si veti citi:,, Am venit ca ei sa aiba viata.'' Apoi , cu ochii asupra Bibliei, va puteti ruga: ,,Am venit.' Amin! ,,Am venit.'' Aleluia! ,,Am venit ca ei sa aiba viata.'' Slava Domnului Isus! ,, Sa aiba viata.'' Aleluia! ,,Viata.'' Da Doamne Amin! etc
     Nu este nici o nevoie sa compuneti vreo propozitie sau sa creati o rugaciune. Pur si simplu cititi Cuvantul cu rugaciune. Rugati-va cuvintele Bibliei exact asa cum sunt scrise. In cele din urma veti vedea ca intreaga Biblie este o carte de rugaciuni! Puteti deschide la orice pagina din Biblie si sa incepeti sa va rugati cu orice portiune din Cuvant. Biblia este Cartea, Cartea Sfanta. Toate cuvintele care ies din gura lui Dumnezeu sunt diferite de orice altceva, chiar de cele mai bune cuvinte din lume. Lumea are doar cuvintele fiintelor umane, insa Biblia are Cuvantul lui Dumnezeu! Fiecare cuvant din aceasta carte este Cuvantul lui Dumnezeu. Desi poater nu intelegeti o anumita portiune, tot sunteti hraniti in timp ce o cititi cu rugaciune, deoarece exista intradevar ceva din Dumnezeu in Cuvantul Sau; cuvantul lui Dumnezeu este chiar suflarea Sa. Nu este nici o nevoie sa explicati sau sa interpretati Cuvantul; pur si simplu rugati-va cu Cuvantul. Faceti abstractie de citirea, cercetarea, intelegerea si invatarea Cuvantului. Trebuie sa cititi Cuvantul cu rugaciune. Apoi in cele din urma il veti intelege cu adevarat. Daca practicati acest, lucru atunci veti primi ceva atat de hranitor si de intaritor, care va va da putere si va va da viata tot timpul.
     Poate sunteti foarte familiari cu intreaga carte Romani. Dar chiar si astazi, tot trebuie sa cititi cu rugaciune unul sau doua versete din ea. Desi poate stim totul despre mancare, totusi trebuie ca zilnic sa luam putina mancare. Oricat de mult am sti despre ea, tot trebuie sa o mancam! A sti este un lucru, dar a manca este un alt lucru. Nu trebuie doar sa cunoastem hrana; trebuie sa o mancam. De cate ori ati cititi Evanghelia lui Ioan? Poate ati citit-o de mai mult de cinci zeci de ori. Dar cat de mult din aceasta carte ati primit inauntrul vostru ca hrana si ca savurare a voastra? A sti, a intelege si chiar a recita Evanghelia lui Ioan este un lucru. Dar a o primi, a o manca sau a o savura putin cate putin este un alt lucru. Poate sunteti crestini de multi ani, dar indiferent de cat timp sunteti crestini sau de cate ori ati citit aceasta carte, nu trebuie doar sa o cititi, ci de asemenea trebuie sa o cititi cu rugaciune! Trebuie sa o mancati, sa va impartasiti din ea si sa o savurati zi de zi. 
                             
                                       Sursa - http://CeAlegi.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu