Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

luni, 19 septembrie 2011

Urmarile - Autosatisfacerii Sexuale

     
     Daca este sa-i credem pe specialisti, urmarile daunatoare se constata nu atat in domeniul fizic, cat in cel sufletesc. ,,Tanarul ajunge prin autosatisfacere intr-o alternanta de depresiuni pshihice si dorinte sexuale, care ii impovareaza simtitor structura personalitatii.''
     Impresia mea este ca Autosatisfacerea poate sa actioneze ca o vraja mai ales la persoane sensibile. Ele tangesc sa scape de ea, dar cu cat se lupta mai mult contra impulsului sexual, cu atat mai puternica devine constrangerea. Infrangerile curente, descurajarea, izolarea si disperarea pregatesc totusi urmatoarea satisfacere, astfel ca respectivul se afla intr-un cerc vicios groaznic, din care nu pare sa existe nici o cale de iesire.
     Ocuparea permanenta cu sine insusi face inevitabil ca un om sa nu mai fie liber pentru nevoile si sarcinile din jurul lui.
     Multi pierd toata puterea de a-si angaja in vreoun fel fortele in slujba Domnului, iar unii renunta sa-L urmeze pe Isus, pentru ca prin numeroasele infrangeri si autoinvinuiri au devenit incapabili sa fie disponibili pentru Dumenzeu si pentru aproapele.
     Nu voi uita cum am primit cu cativa ani in urma o scrisoare de la un colaborator, care avea ca titlu cunoscuta teorema: ,,Fii in intregime al Lui - sau Renunta in intregime!'' Si apoi urma propozitia zguduitoare: ,,M-am hotarat sa renunt in intregime, pentru ca am ajuns prin multe ingrangeri la concluzia ca a fi ucenic al lui Isus este posibil numai pentru niste personalitati deosebit de tari de caracter''.
     Adesea niste tineri crestini, care au crescut intr-o casa parinteasca crestina si ocrotita, si de aceea au ramas feriti de unele pacate ,,grosolane, au ajuns prin constrangerea la autosatisfacere sa-si cunoasca deplina stricaciune si au strigat cu Romani 7:15, 24 dupa Eliberare: ,,...Caci nu ceea ce vreau infaptuiesc, ci ceea ce urasc, aceea practic''. ,,O, om nenorocit ce sunt! Cine ma va scapa de acest corp de moarte?''
     As vrea sa redau aici un fragment de scrisoare care arata intr-un chip foarte impresionant greutatile si conflictele unui tanar crestin: 


    ,,As dori mai intai sa ma prezint pe scurt : Sunt student si provin dintr-o familie cu parinti credinciosi. Pana acum n-am avut nici o prietena, de teama ca sa nu ajung cu ea la un contact mai strans, adica sa umblu dupa satisfacerea dorintelor fizice. Dar pentru ca nu reusesc din pacate sa-mi combat instictul sexual, am ales raul mai mic, Autosatisfacerea. Uneori reusesc sa ma infranez doua, trei saptamanio. Totusi, apoi sunt coplesit si ma simt mizerabil. Uneori nu reusesc nici macar pentru o saptamana. Dar in ciuda tuturor acestora, incerc nici macar pentru o saptamana. Dar in ciuda tuturor acestora, incerc iar si iar cu Domnul. Cer iertare pentru vina mea si fac un nou inceput. Asa merge deja de cativa ani. Nimeni de acasa nu stie acest lucru, nici parintilor n-am indraznit sa le-o spun. Cu alte persoane pe care le cunosc nu vorbesc, intrucat tot nu mi-ar intelege situatia.
     Iertati-ma daca va scriu asa de necugetat. Dar acum m-am saturat si as vrea sa scap de problema. In timpul studiului meu am capatat de la Dumnezeu de atatea ori ajutor si mangaiere prin Cuvantul Sau, incat nu ma mai pot astepta sa Se poarte mereu asa cu ,unul ca mine'.
     Simt ca toata fapta aceasta este intr-un fel ca o bariera care sta neincetat intre Dumnezeu si mine. Starea aceasta duce partial la faze de adanca depresiune sau la complexe de inferioritate. Astfel ca, desigur, nu mai pot vorbi despre Dumnezeu asa cum mi-ar place atat de mult s-o fac.
     Ce pot sa fac, ca sa nu mi se mai para ca sunt un gunoi?
     V-as fi foarte indatorat pentru sfatul si imbarbatarea dvs.''.


     Cu totul astfel decat acest crestin care lupta cu disperare, firile mai superficiale termina rapid cu problema. Ei cred ca autosatisfacerea se rezolva de la sine odata cu casatoria. Totusi ei se inseala un obicei prost practicat mai mult timp nu dispare de azi pe maine - si nici printr-o nunta decat daca primesti eliberare din partea lui Dumnezeu. In plus, este o realitate trista faptul ca unii soti sunt legati ca si inainte de acest pacat si au greutati inca si mai mari.
     La aceasta se adauga faptul ca fiecare om casatorit poarta responsabilitate si pentru partener, si astfel ca nu este vinovat numai personal si inaintea lui Dumnezeu, ci si fata de partener. Autosatisfacerea in cadrul casatoriei este o inversare, o rasturnare a rostului pentru care a creat Dumnezeu sexualitatea.
     Cine nu invata in tinerete sa traiasca infranat si sa devina, cu ajutorul lui Dumnezeu, stapan peste pornirile lui, aceluia ii lipseste premiza importanta pentru a se purta in casnicie fata de sexualitate cu constienta responsabilitatii. Si in casnicie exista vremuri cand se cere infranare. Daca barbatul nu a invatat acesta in anii tinereti, pericolul este foarte mare ca in asemenea situatii sa cada in imoralitate colul este foarte mare ca in asemenea situatii sa cada in imoralitate sexuala sau adulter.
     Nimic nu aduce atata binecuvantare in viata de mai tarziu ca o tinerete curata in domeniul sexual.
     Pentru parinti consilieri spirituali va fi important sa fie constienti ce greu este pentru un tanar sa duca o viata pura din punct de vedere sexual intr-o epoca de revarsare de stimuli si atractii si de lipsa de rusine.
      ,,Epocii de consum cu foamea dupa fericire cu orice pret, care nu da nici o importanta renuntarii, ii va veni greu sa combata autosatisfacerea.
     Renuntarea la activitatea sexuala presupune un climat religios, in care domina o alta intelegere a fericiri ca in lumea noastra de consum. Autodepasirea, modelele spirituale, care influenteaza viata sufleteasca a tinerilor, sunt indispensabile atunci cand acceptarea abstinentei nu este numai ceruta, ci impusa. Cine are curajul sa vorbeasca cu copiii lui despre lucrul acesta, cine da exemplul de a chema la abstinenta?... Greu va scapa un tanar de onanie numai prin sine insusi... Revarsarea de atractii are ,revolutiei sexuale' pe care o traim in fiecare zi (copiii sunt de cele mai multe ori fara aparare) face ca autosatisfacerea sa devina intr-un fel o necesitate in fata tensiunilor sexuale insuportabile. Dar nici necesitatile nu anuleaza pacatosenia ca atare!''
    Sursa - Poate fi dragostea pacat? de Wolfgang Buhne 
    Web: -  http://CeAlegi.BlogSpot.Com   AlynSperanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu