Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

vineri, 9 septembrie 2011

,,Prietenie'' cu Celalalt Sex - o Cale Gresita!

     
     Din pacate este un fapt cunoscut ca multi tineri crestini se feresc de lupta pentru puritate si abstinenta prin ceea ca-si cauta un prieten sau o prietena.
     Biblia vorbeste clar despre casatorie, de asemenea despre timpul de logodna, dar Cuvantul lui Dumnezeu nu conoaste ceea ce intelegem noi prin ,,prietenia'' sau ,,relatia'' intre baieti si fete. In vremurile biblice, poate ca aceasta nu era o problema prea mare, caci cele doua sexe cresteau in general sever despartite unul de altul.
     Astazi imprejurarile s-au schimbat, dar tocmai de aceea as vrea sa avertizez staruitor asupra unor asemenea ,,prietenii''. Desigur ca este de inteles ca un tanar sa se indragosteasca si sa se simta atras de o fata, si invers tot asa. Nu atribui pe nedrept din capul locului nici un motiv necurat faptului ca un tanar crestin cauta o asemenea prietenie. La multi dintre ei, acestea se impleteste si cu un dor dupa ocrotire, siguranta si recunoastere, care lipsesc deseori in casa parinteasca. Din nefericire, tinerii crestini sunt deseori atrasi spre o asemenea legatura din cauza atmosferei din casa parinteasca, dar aceasta este legata aproape fara expetie de urmari negative.
     Poate ca nu va exista vreodata o prietenie intre baieti si fete in care cei dor doar sa joace sah, sa discute si sa manance impreuna inghetata. Candva, se ajunge la prima atingere fizica, la primul sarut, si foarte probabil, nu se va ramane aici, daca amandoi sunt sanatosi si normal dezvoltati. Cineva se inseala pe sine insusi daca crede ca poate elimina sexualitatea dintr-o asemenea relatie.
     De cate ori n-au venit la mine tinere perechi de indragostiti in varsta de 15 pana la 18 ani cu cuvintele: ,,Dumnezeu a facut sa ne intalnim!'' Rar a inceput o prietenie intre tineri crestini fara aceste auspicii pioase. Nu neg ca aceste cuvinte sunt rostite sincer, dar daca exista vreo perioada de timp cand este aproape imposibil sa se poate face deosebire intre voia lui Dumnezeu si propriile dorinte, atunci este in perioada aceasta.
      Am raspuns atunci de cele mai multe ori: ,,Va inselati, nu Dumnezeu, ci sentimentele voastre v-au adus unul langa altul''. Sau: ,,Daca Dumnezeu v-a destinat intr-adevar unul pentru altul, atunci asteptati-va unul pe altul si rugati-va unul pentru altul pana ce ati ajuns la varsta care puteti sa va logoditi oficial''
      Fireste ca sunt foarte sigur ca aceste sfaturi sunt vorbe in vant. Tinerii vor sublinia ce partasie minunata au in rugaciune, cum ar vrea sa slujeasca impreuna Domnului, etc. Mie nu-mi mai ramane altceva decat sa spun: ,,O sa mai vorbim peste doi ani!''
     In cele mai multe cazuri ramane apoi abandonata o fata profund dezamagita si ranita, sau se ajunge dupa cativa ani la o sarbatorire a nuntii de care amandoi nu se pot bucura in chip deosebit, pentru ca si-au pierdut de mult respectul unul fata de altul.
     Daca un tanar de 16 sau 17 ani este intr-adevar convins ca Dumnezeu i-a aratat in mod limpede pe viitoarea lui tovarasa de viata, atunci ar trebui sa se roage pentru ea, si in rest sa o astepte linistit si cu incredere. 
     Si as vrea sa spun oricarei fete tinere: ,,Daca un tanar iti adreseaza cuvintele: ,Te iubesc', atunci ar trebui sa intelegi prin asta ca, posibil, el vrea sa spuna de fapt: ,Eu ma iubesc pe mine - si pentru aceasta am nevoie de tine!' In cel mai bun caz eu iti va iubi corpul, caci un tanar, oricat de pios ar vorbi, ca confunda la inceput dragostea cu sexualitatea''
      In timp ce unei fete, la auzul cuvandului ,,dragoste'', ii vin in minte ganduri romantice, viseaza la o plimbare in doi cu barca pe lac la lumina lunii si tanjeste dupa apreciere, ocrotire si caldura, e foarte probabil ca un tanar sa faca in final asocierea cu un pat atunci cand vorbeste despre dragoste sau se gandeste la dragoste. Amandoi vor trebui sa invete de abia in cursul anilor ce inseamna si contine dragostea. 
     Asemenea prietenii, care se desfac adesea dupa cateva luni, lasa in urma de cele mai multe ori - mai ales la fete - cicatrici pentru toata viata. In acelasi timp sunt inlaturate retinerile naturale si normele etice pe care ni le-a dat Dumnezeu ca ocrotire si avertizare, ca sa ne avertizeze - precum un semafor - ca sa nu traversam intersectia pe ,,rosu''. 
      Nici un crestin serios nu-si va dori o sotie care sa fi trecut deja mai inainte prin mainile mai multor barbati. Oare femeia nu are dreptul sa pretinda acelasi lucru de la viitorul ei sot? 
     Dar nu raman numai cicatrici si ziduri de aparare daramate, ci in multe cazuri un ucenic a lui Isus caruia i s-a frant coloana vertebrala spirituala, care si-a parasit ,,dragostea dintai'' si care ofera dusmanului un front larg de atac. Numai o pocainta adanca si temeinica daruita de Dumnezeu va face ca mai tarziu el sa poate fi folosit deplin ca un colaborator in Regatul ( Imparatia ) lui Dumnezeu.




 Sursa: Book - Poate fi dragostea pacat? de Wolfgang Buhne 
  Site :       http://CeAlegi.BlogSpot.Com        AlynSperanta
     

2 comentarii:

  1. Trebuie sa spun ca imi place cartea asta foarte mult! Nu sunt iluzii si istorioare ceea ce ni se explica, ci este exact ceea ce traim si problemele cu care ne confruntam fiecare. Sunt de acord cu articolul asta as putea spune 100%. Prietenia dintre un baiat si o fata intre varsta de 15-18 ani nu e buna. Periculoasa. Dupa parerea mea prietenia si relatia cu sexul opus vine odata cu maturitatea si numai daca duce la casatorie! Ce minunat e Dumnezeu in intelepciunea Lui si ce multe binecuvantari are pentru noi fiecare atunci cand ne lasam condusi de El!
    Putem invata multe lucruri bune din articolele astea! Merita citite si luate in serios! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca iti place Domnul sa te binecuvinteze :) daca ar aplica tineri nostri ce scrie aici ar fi super! numai ca ei cand citesc asemenea articol sar randurile :)) ca nu le convine:D

    RăspundețiȘtergere