Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

miercuri, 7 septembrie 2011

Sensul si valoarea Sexualitatii - In Crestinatate!

De ce a creat Dumnezeu de fapt sexualitatea? 
Ce afirma Creatorul in Biblie despre sexualitate?



      Printre crestini se intalnesc inainde de orice doua aprecieri extrem de deosebite ale sexualitatii. Exista crestini care sunt convinsi de faptul ca relatia sexuala dintre soti este exclusiv pentru procreare si ca orice altceva este ,,voluptate'' pe care Dumnezeu o ingaduie doar ca o concesie pentru unii care nu se pot abtine.
     Aceasta pozitie extrema si nebiblica este desigur sustinuta astazi numai de catre foarte putini, in timp ce in Evul Mediu si in primele secole a fost sustinuta de multi Parinti renumiti ai Bisericii.
     De exemplu, Tertullian a ajuns atat de departe in dispretul lui fata de sexualitate, incat a socotit ca si actul sexual din cadrul casniciei este necurat, murdar si frivol.
     Se spune ca Augustin ca ar fi explicat ca intre raportul sexual cu o prostituata si cel dintre soti n-ar exista nici o deosebire notabila, pentru ca pacatul ar culmina in pofta sexuala.
     -Din aceasta atitudine complet nebiblica s-a format apoi conceptia ca slujba de preot se poate exercita doar ca celibatar. Ca urmare, in secolul 4 a fost introdus celibatul in crestinatatea din vremea aceea. O asemenea atitudine nu poate fi intemeiata pe Biblie, caci apostolul Pavel intrebuinteaza chiar si unirea matrimoniala ca o imagine pentru relatia dintre Hristos si Biserica Sa:
     
     ,,De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de sotia lui, si cei doi vor fi o singur trup (adica o singura carne). Acest miuster este mare, dar eu spun lucrul acesta in legatura cu Hristos si cu Biserica'' (Efeseni 5:31-32)
     ,,Sa nu va lipsiti unul pe altul, decat doar prin invoiala, pentru o vreme, ca sa va dedicati rugaciunii si postului, si apoi sa fiti iarasi impreuna, ca sa nu va ispiteasca Satan din cauza neinfranarii voastre'' (1 Corinteni 7:5)


     -Sexualitatea este un dar al lui Dumnezeu dat omului, pe care l-a inzestrat si cu capacitatea de a avea sentimente si trairi profunde si in domeniul sexualitatii. Multi crestini vor trebui sa invete din nou sa pretuiasca aceste trairi si sentimente si sa fie recunoscatori pentru ele.
     -Lui Dumnezeu I-a placut sa creeze o multime de culori, mirosuri si sunete pentru ca sa ne bucure cu aceasta varietate si sa-I fim recunoscatori pentru aceasta. Chiar daca traim intr-o creatie decazuta, si pacatul si-a lasat si aici urmele, avem totusi toate motivele sa-I fim din inima recunoscatori si multumitori lui Dumnezeu pentru ceea ce ne da ,,din belsug spre desfatare'' (1 Timotei 6:17) si sa primim totul din mana Lui.

     Conform textului din 1 Timotei 4:1-5, o caracteristica a invataturilor demonice va fi atunci in vremea sfarsitului vor veni predicatori care vor ,,-Interzice Casatoria- si vor porunci retinerea de la alimente pe care Dumnezeu le-a creat ca sa fie primite cu multumire''. 
     *De ce nu a creat Dumnezeu numai un singur soi de fructe sau de legume care sa contina toate vitaminele si materiile nutritive necesare hranei omului? Atunci, Viata si cresterea copiilor ar fi mult mai usoare si mai neproblematice, nu-i asa?
     Nu lui Dumnezeu I-a placut sa ne copleseasca cu felurite daruri, si EL ne-a dat si capacitatea de a le savura si a ne bucura de ele. Avem toate motivele sa privim cu uimire diversitatea si genialitatea creatiei lui Dumnezeu si sa-I laudat bunatatea. Este o rusine atunci cand dispretuim prin indiferenta si nerecunostinta aceste daruri si prin aceasta pe Creatorul nostru. 
     * De ce a legat Dumnezeu la oameni sexualitatea de sentimente daca ar fi avut in vedere numai inmultirea neamului omenesc? *
     Cat de nedumeriti trebuie sa fi fost barbatii din secolele trecute, si unii chiar si astazi, cand isi alunga sentimentele sexuale printr-un trai ascetic, prin mortificari ale corpului si chiar prin automutilari, in loc sa invete sa se poarte in mod corect cu acest dar al lui Dumnezeu!
     Fiecare crestin ar trebui sa invete sa primeasca recunoscator sexualitatea ca un dar al lui Dumnezeu si sa se deprinda nu sa refuleze acest dar, ci sa-l stapaneasca si sa-l tina sub control, pana ce se poate bucura din plin de el in cadrul dat de Dumnezeu ,,Casatoria'', ca sa nu fie un blestem pentru el, ci o binecuvantare. 
     Aceasta inseamna ca un crestin care ia in serios Biblia ca fiind cu autoritate divina se abtine de la orice activitate sexuala in afara *Casatoriei*, si pentru el este ceva de la sine inteles absoluta fidelitate in interiorul casniciei.
     -Din pacate insa, este o realitate ca in lume, si partial si printre, crestini s-a raspandit o alta extrema, si anume sexualitatea ridicata la rangul de idol. Consecinta tragica pentru crestini este faptul ca barbati si femei devin sclavi ai poftei in loc sa-L serveasca pe Dumnezeu cu bucurie si recunostinta. 
     ,,Un crestin reactioneaza la o cultura marcata de pofte nerusinate poate sa cada in doua erori extreme. Ori sa devina el insusi sclav al acestor pofte, ori sa se retina din teama de pofta chiar de la acest dar pe care l-a avut Dumnezeu in vedere pentru el''.
     Punctul de vedere opus e astazi, dupa parerea mea, mult mai alarmant, pentru ca e reprezentat de masa larga de oameni si e propagat in multe carti si reviste. Aici, satisfacerea sexuala e evaluata intr-un asemenea mod, incat fiecare crestin necasatorit ar trebui sa sufere presiuni nervoase pentru ca aceste experiente ii raman refuzate ceva care e total neadevarat!


   Sursa - Cartea ,,Poate fi dragostea pacat?'' de  Wolfgang Buhne 
      http://CeAlegi.BlogSpot.Com  AlynSperanta
        
     
     
     
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu