Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

vineri, 9 septembrie 2011

Autosatisfacerea Sexuala - o Fundatura!


Faptul ca problema autosatisfacerii instinctului sexual este refulata si reluata doar ocazional isi are motivele bine determinate. Cine indrazneste astazi sa numeasca autosatisfacerea fara menajamente ,,pacat'' va declansa o furtuna de indignare sau se va face pe sine ridicol.
     Din pacate se inmultesc chiar si in cercurile evanghelice vocile care afirma ca autosatisfacerea este ceva normal si ca este vorba de o ,,treapta de trecere copilareasca a tineretului pubertar''. Un alt motiv pentru ciudata tacere se afla desigur si intr-o anumita neajutorare in rezolvarea aceste probleme (se sustine ca vreo 90% dintre tineri sufera de aceasta autosatisfacere).
     Se numeste autosatisfacere placerea sexuala provocata prin excitarea intentionata a propriile organe sexuale. In limbajul de specialitate se vorbeste cel mai adesea despre ,,masturbatie'', iar in rest se intrebuinteaza si termenul de ,,onanie'', care este derivat in mod gresit de la Onan (Geneza 38:8-10) totusi, pacatul lui Onan nu avea nimic de a face cu autosatisfacerea, ci cu refuzul de a concepe urmasi fratelui sau mort.
     Cei mai multi tineri ajung la autosatisfacere odata cu desteptarea sexuala, ademeniti adesea de camarazi mai in varsta. Aici explicatiile deficiente ale parintilor, sau lipsa lor totala, chiar si in zilele de astazi, au din pacate efecte deosebit de tragice. Aproape toti tinerii care au vorbit cu mine despre aceasta problema * nu aveau educatie sexuala in clipa tentatiei. Cei mai multi credeau ca autosatisfacerea este necesara pur si simplu ca un ,,ventil'' fizic si nu cunosteau nimic despre relaxarea involuntara, de cele mai multe ori noaptea, a ,,polutiei''
     Altii nu au fost indrumati sa ia seama la igiena si, prin inflamatii cu mancarime chinuitoare a organelor sexuale, au ajuns la autosatisfacere.
    Autosatisfacerea sau Masturbarea poate fi adaugat la pacatul ,,necuratenie''. 
 -De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care sunt o inchinare la idoli. (Coloseni 3:5)
     La autosatisfacere este vorba de abuzul sexualitatii pentru satisfacerea proprie. De aceea, dupa autosatisfacere nu ramane nici o multumire, ci numai o profunda deprimare si o stare de gol, si in multe cazuri o constiinta patata. 
    ,,Autosatisfacerea este un viciu, pentru ca este impotriva legii coordonarii reciproce in viata sexuala. Este si un pacat impotriva comunitatii. Autosatisfacerea este activitatea sexuala fara posibilitatea dragostei. Ea intareste de aceea intr-un om inclinatia de a-si trai viata pentru sine insusi, in loc s-o vada ca un dar care sa fie folosit pentru alti oameni''. (O. Piper) 
     Un alt autor scrie:
    ,,Autosatisfacerea este autoexcitatie; ea este indreptata asupra propriei persoane si nu produce nici o legatura intre doi oameni. Tocmai in aceasta consta nereusita ei. Puternicul impuls sexual care conduce la autosatisfacere este desemnat sa promoveze o legatura personala intre doi oameni. Prin autosatisfacere se rateaza complet scopul si telul dorintei sexuale. Ceea ce era desemnat sa fie impartasit unul cu altul si dat mai departe este irosit in singuratate''.
     Foarte concludent imi pare faptul ca si in niste tineri care n-au fost crescuti dupa norme crestine au sentimente de vinovatie dupa autosatisfacere. 
     Imi amintesc de un tanar care a crescut intr-un mediu complet ateist si a venit la credinta pe la 19 ani. Dupa o ora de evanghelizare a cerut o convorbire particulara, in care s-a plans de viata lui de credinta instabila. Cand i-am cerut sa caute cauzele pentru autosatisfacere, el s-a speriat si a zis: ,,E pacat?''
     Dupa ce am confirmat, el a zis ganditor: ,,Ciudat, toti oamenii - chiar si preotul si conducatorul de tineret - mi-au spus totdeauna ca nu este pacat, si totusi eu l-am simtit mereu ca este asa''.

    Sursa - Book: Poate fi dragostea pacat? de Wolfgang Buhne
      Web Site : http://CeAlegi.BlogSpot.Com  - AlynSperanta
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu