Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

sâmbătă, 23 martie 2013

Credinta este ACTIUNE - de Neil T. Anderson

     Cand fiul meu Karl era la varsta cand incepea sa umble, obisnuiam sa-l pun pe masa si sa-i cer sa-mi sara in brate. Credea oare Karl ca il voi prinde? Da. De unde stiam ca e convins de acest lucru? Din faptul ca sarea. Sa presupunem ca n-ar fi sarit. ''Crezi ca te voi prinde, Karl?'', l-as putea intreba si el ar putea da din cap in semn ca da. Insa daca nu sare niciodata, cum ar putea crede ca il voi prinde? Nicicum. Credinta este ACTIVA, nu pasiva. Credinta e ferma si totusi in miscare. 
     Exista multu crestini care pretind ca au o mare credinta in Dumnezeu, insa credinta lor nu se reflecta in ceea ce fac. Credinta fara actiune nu este credinta, este moarta si fara sens. Credinta nu e credinta daca nu se exprima. Pentru a crede in Dumnezeu si in Cuvantul Sau, trebuie sa facem ce ne spune EL, iar daca nu facem ce ne spune, nu credem cu adevarat. Credinta si ACTIUNEA sunt inseparabile.
     Din pacate, una dintre cele mai obisnuite imagini ale bisericii de azi este cea a unui grup de oameni stransi laolalta printr-o presupusa credinta, dar care sunt putin activi. Suntem multumitori ca pacatele ne sunt iertate si ca Isus ne pregateste un loc in cer, dar de fapt suntem ghemuiti de frica si neputinta stand si asteptand sa se termine lumea si sa vina rapirea. Tratam biserica precum un spital. Ne strangem laolalta pentru a ne compara ranile si a ne tine de mana, asteptandu-L pe Isus care sa vina si sa ne ia acasa. 
     Sa fie aceasta imaginea bisericii din Noul Testament? In nici un caz.
Biserica nu este un spital, ci este o fortareata militara ce are ca ordin sa spulbere portile iadului. Fiecare credincios este angajat intr-un serviciu activ, chemat sa ia parte la indeplinirea Marii Ttrimiteri (Matei 28:19-20). Din fericire, biserica are si o infirmerie in care putem sa-i ajutam pe cei slabi si raniti, iar aceasta lucrare este necesara. Insa nu existam doar pentru aceasta. Scopul nostru real este de a fi agenti ai schimbarii in aceasta lume, de a fi fermi, traind prin credinta si realizand ceva pentru Dumnezeu. Iti poti afirma credinta in Dumnezeu si in Cuvantul Sau, dar daca nu esti implicat activ in cauza Sa, credinta nu-ti este reala.

                             De crezi ca poti, vei izbandi...

De crezi ca esti infrant - chiar esti.
De crezi ca n-ai curaj - l-ai si pierdut.
De vrei sa-nvingi, dar crezi ca n-ai putea 
E aproape clar ca esti batut.
De crezi ca pierzi - ai si pierdut.
Fiindca biruinta-n asta lume
Sta-n mintea si vointa fiecarui om;
Fiindca-n lumea noastra 
Biruinta incepe odata cu vrerea omului;
Castiga-n viata lupta
Nu cel mai tare ori cel mai iute
Ci mai degraba, cel ce e convins ca poate. AMIN!

Cineva spunea ca biruinta se castiga prin conjugarea verbului ''a putea'', iar esecul vine prin conjugarea lui ''a nu putea''. A crede ca poti reusi sa obti cresterea si maturizarea crestina nu cere mai mult efort decat sa nu crezi, asa ca de ce sa nu crezi ca poti umbla in credinta si in Duhul, ca poti sa rezisti ispitelor lumii, ale carnii si ale diavolului si ca poti creste pentru a ajunge un crestin matur. CREDE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu