Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Primirea Botezului cu Duhul Sfant insotita de Putere!



Am scris acest articol cu drag, in speranta ca sa nu fim dusi in ratacire de anumite erezii amagitoare care au aparut printre frati si surori, ca Simon magul(vrajitorul) din Faptele Apostolilor capitolul 8, ar fi fost botezat cu Duhul Sfant... - aceasta este o minciuna nebiblica. 


Sa nu credem toate povestile si toate ereziile inselatoare care ne duc in ratacire, CREDINTA NOASTRA SA FIE BAZATA PE CUVANTUL SFANT - BIBLIA!

Unii oameni sustin invatatura falsa si eretica ca simon magul(vrajitorul) din Faptele Apostolilor capitolul 8 a fost botezat cu Duhul Sfant... ceea ce biblia nu scrie, Biblia scrie doar ca a fost botezat in apa. 

Simon a fost în acea vreme un vrăjitor faimos în Samaria. După ce i-a văzut pe ucenicii lui Isus că-i face pe oameni să primească Duhul Sfânt, el a căutat să cumpere DuhuL Sfânt, dar acest fel de credinţă nu este credinţa adevărată de primire a Duhului.
Simon a incercat sa cumpere Duhul Sfant cu bani, doar din dorinta egoista pentru puterea sa. Chiar daca se spune ca Simon credea in Isus, el nu a fost un om care primise Duhul Sfant prin stergerea pacatelor. Cu alte cuvinte, el a crezut ca poate primi locuirea Duhului Sfant, intr-o inima murdara, intinata, danadu-I lui Dumnezeu lucruri lumesti.
Deşi înfăţişarea sa exterioară sugera că este un credincios în Isus, gândurile sale interioare nu erau legate de adevăratele cuvinte ale lui Isus. În schimb, era plin de lăcomie fizică. Petru, care cunoştea gândurile lui Simon, l-a respins pentru că a încercat să cumpere Duhul Sfânt, care era darul lui Dumnezeu, cu bani simpli. I-a spus lui Simon că va pieri cu banii săi.


In textul de mai jos vreau sa intelegem ca Botezul cu Duhul Sfant este insotit de PUTERE, nu primesti Duhul Sfant fara Putere, ca Duhul Sfant este o Persoana Vie, este DUMNEZEU! 
Cât de mare nevoie avem de ajutorul Duhului Sfânt pentru a lucra cu alţii! Fără ajutorul Lui, nu vom putea spera vreodată să facem ucenici din toate neamurile. De fapt, acesta este şi motivul pentru care Isus a promis să îi boteze pe credincioşi cu Duhul Sfânt – ca lumea să audă Evanghelia. El le-a spus ucenicilor:
„Şi iată că voi trimite peste voi făgăduinţa Tatălui Meu; dar rămâneţi în cetate până veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus.“ (Luca 24:49;).
>In versetul acesta de mai sus vedem clar ca: ,,veti primi fagaduinta Tatalui'' - adica Botezul cu Duhul Sfant si veti fi imbracati cu putere de sus.'

Luca relatează, de asemenea, şi alte cuvinte ale lui Isus:
... „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa. Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria, şi până la marginile pământului“ (Fapte 1:7-8;).
>Sfanta Scriptura ne arata foarte clar ca atunci cand s-a coborat Duhul Sfant peste cei care au primit Duhul Sfant au primit o putere, si au fost imbracati cu putere de sus.
,,Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi''
-Deci ce se intampla cand primesti Duhul Sfant? PRIMESTI O PUTERE, o Putere care te transforma, care lucreaza in tine si prin tine. 

Simon din fapte 8 nu are cum sa fi primit Duhul Sfant, pentru ca Dumnezeu nu este risipitor, cei ce sustin ideea ca Simon ar fi primit Duhul Sfant, sustin o nebunie si o erezie personala de a lor. 

Dumnezeu dupa ce a dat botezul cu Duhul Sfant, nu a zis apoi  tu nu ai nici treaba nici sort in toata treaba asta
Isus le-a spus ucenicilor să nu părăsească nici măcar Ierusalimul până nu vor fi „îmbrăcaţi cu putere de sus“. El ştia că altfel vor fi fără putere, eşuând cu siguranţă în îndeplinirea misiunii pe care le-o dăduse. Totuşi, remarcăm că, de îndată ce au fost botezaţi cu Duhul Sfânt, Dumnezeu a început să îi folosească în mod supranatural la răspândirea Evangheliei.


„Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede. va fi osândit. Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi...“ (Marcu 16: 15-17; subliniere personală).

În ziua Cinzecimii, erau toţi împreună în acelaşi loc. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjitul unui vânt puternic, şi a umplut toată casa unde şedeau ei. Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei, şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei. Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt, şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească“ (Fapte 2:1-4;).
>Din nou vedem puterea lui Dumnezeu la botezul cu Duhul Sfant 
- ,,a venit din cer un sunet ca vajaitul unui vant puternic, care a umplut toata casa unde sedeau ei.'' (In acest verset vedem foarte clar puterea lui Dumnezeu - la Botezul cu Duhul Sfant)

Creştinii samariteni au trăit în mod cert botezul cu Duhul Sfânt ca o experienţă secundă mântuirii. Biblia afirmă clar că înainte ca Petru şi Ioan să fi ajuns, samaritenii „primiseră deja cuvântul lui Dumnezeu“, crezuseră Evanghelia şi fuseseră botezaţi cu apă. Totuşi, atunci când au sosit Petru şi Ioan şi s-au rugat pentru ei, Scriptura ne spune că s-au rugat „pentru primirea Duhului Sfânt“. Se poate mai clar de atât? Au început samaritenii să vorbească în limbi noi după ce au fost botezaţi cu Duhul Sfânt? Biblia nu ne spune. Ne spune însă că s-a întâmplat ceva extraordinar. Când un om pe nume Simon a văzut ce s-a întâmplat când Petru şi Ioan şi-au pus mâinile peste credincioşii samariteni, acesta a încercat să cumpere aceeaşi abilititate de a împărţi Duhul Sfânt:
Atunci Petru şi Ioan au pus mâinile peste ei, şi aceia au primit Duhul Sfânt. Când a văzut Simon că Duhul Sfânt era dat prin punerea mâinilor apostolilor, le-a dat bani şi a zis: „Daţi-mi şi mie puterea aceasta, pentru ca peste oricine-mi voi pune mâinile, să primească Duhul Sfânt.“ (Fapte 8:17-19).
>Simon in acest pasaj vrea ca sa cumpere Duhul Sfant cu bani, Simon a vazut in acest context PUTEREA DUHULUI SFANT, adica insusi Duhul Sfant, si el vreia ca sa primeasca aceasta putere ca sa faca si ei ca si ucenicii Domnului Isus, nu zice nicaieri ca a cerut apostolia, ci el a cerut ,,Puterea Aceasta Minunata'' adica Duhul Sfant.
Ce a văzut Simon de a fost aşa impresionat? El văzuse deja mai multe minuni, ca de exemplu eliberarea oamenilor de demoni şi vindecarea miraculoasă a paraliticilor şi a şchiopilor (vezi Fapte 8:9-10). - Adica vazand ,,Puterea Aceasta care si-o dorea'' adica DUHUL SFANT in ACTIUNE! 

Dumnezeu sa ne ajute ca sa nu trecem peste ce e scris, adica sa nu avem noi o viziune nebiblica, precum ca Simon magul(vrajitorul), ar fi primit Botezul cu Duhul Sfant. - Aceasta este o erezie foarte clara, si sa sustii asemenea lucruri este contra invataturii Domnului Isus!
 In final vreau sa luam aminte la Apocalipsa 22:18-21
  • 18 Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta.
  • Deut 4.2; Deut 12.32; Prov 30.6; Ex 32.33; Ps 69.28; Apoc 3.5; Apoc 13.8; Apoc 21.2;
  • 19 Şi, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.”
  • 20 Cel ce adevereşte aceste lucruri zice: „Da, Eu vin curând.” Amin! Vino, Doamne Isuse!
  • Apoc 22.12; Ioan 21.25; 2Tim 4.8;
  • 21 Harul Domnului Isus Hristos să fie cu voi cu toţi! Amin.
  • Rom. 16.20; Rom. 16.24; 2Tes 3.18;

Apocalipsa, capitolul 22:18-21

http://CeAlegi.BlogSpot.Ro - Misiunea Alege Astazi 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu