Alegeți Astăzi

04Domnul Isus știe unde navighezi! Service - Reparație și întreținere pentru inimă și suflet = BIBLIA

duminică, 11 decembrie 2011

Ce este dragostea? Cum poti sti ca te-ai indragostit cu adevarat?



      Am doi prieteni, Brian si Denise. Ei ies impreuna de aproximativ sase luni. La inceputul relatiei lor, au stabilit ca nu vor avea relatii sexuale, dar acum fac dragoste cu regularitate, fiind surprinsi adesea de prietenii lui Brian. Denise nu mai are pic de respect de sine si nu-i mai pasa daca o vede cineva. 
     Luna trecuta mi-a spus ca ea si Brian sunt indragostiti lulea si ca nu vrea sa mai petreaca timp cu altcineva decat cu el. Am constatat ca se tine de cuvant. Inainte eram prietene bune, dar acum, oricand vreau sa mergem undeva impreuna, ea nu vrea sa vina decat daca vine si Brian. El se poarta la fel cu prietenii lui. Amandoi sunt crestini, dar acum nu prea mai vin nici la biserica. Planuiesc sa se casatoreasca anul viitor, dar nici unul dintre ei nu stie ce vor face in continuare. Nu mai dau doi bani pe scoala si pe nimic altceva: nu le mai pasa decat unul de altul.
Amandoi sunt foarte gelosi.
     Va rog sa-mi spuneti daca aceasta este dragostea. In momentul de fata nu am nici un prieten, asa ca nu-mi dau seama ce simt ei. Doresc sa stiu daca asta e dragostea pentru ca nu vreau sa ma bag in ceva care ma face sa intorsc spatele prietenilor, sa fiu geloasa si egoista. 


    Raspunsul este ,,da'' aceasta este dragostea - un fel de dragoste. Aceasta gelozie, acest egoism este o latura a iubirii romantice, sexuale. Aceasta dragoste este si foarte schimbatoare; se poate transforma complet, intr-o singura zi. Cea mai frumoasa fata din lume pare, dintr-odata, respingatoare. Baiatu cu care era grozav sa stai de vorba, devine cineva cu care nu mai poti vorbi nici despre starea vremii. 
     Dragostea romantica, sexuala mai are o latura foarte frumoasa: promisiuni, bucurie si daruire de sine. Problema este cum sa scoti la iveala latura buna si sa o umanizezi pe cea rea. 
     Dupa parerea mea, problema nu e cum sa stimulezi romantismul. Avem asta inscris in codul nostru genetic. N-am vazut insa nici o dovada ca indragostirea rezolva toate problemele, desi iti promite raiul pe pamant. 
     Daca vrei sa stii cum sa te indragostesti sau cum sa atragi pe cineva, articolul acesta nu te va ajuta. Presupun ca si cartile de genul ,,Cum sa agati fete/baieti?'' - sunt eficiente. Ma intreb insa daca rezultatul final nu e mai rau decat situatia initiala. Singurul meu sfat este sa fii tu insati, si daca esti timita, fii cat se poate de curajoasa. Mai presus de toate, aminteste-ti ca ai de-a face cu fiinte umane care, probabil sunt la fel de speriate ca tine si care vor la fel de mult sa se indragosteasca. E foarte putin probabil ca te vor respinge. Celor mai multi oameni le plac cei mai multi oameni.
     Te-ajuta cu ceva? 
     Iata cateva sugestii pentru ,,umanizarea'' dragostei romantice.


     Fa-ti prieteni, nu iubiti! Veti deveni iubiti de la sine. Cel mai important lucru e sa fiti prieteni. Cel mai important motiv pentru care va dati intalnire ar trabui sa fie sa va cunoasteti unul pe altul. Astfel, principala voastra activitate nu ar trebui sa fie sarutul, actul sexual, mersul la film, la restaurante scumpe (sau ieftine) sau distractia. Principala voastra activitate ar trebui sa fie comunicarea.
    Creativitatea e de mare folos. E mult mai ieftin si mai folositor sa construiti impreuna un raft pentru carti, intro sambata, decat sa petreceti doua ore intr-o sala intunecoasa de teatru, ascultand pe altcineva. 
    Adesea, in cadrul unui grup sau cu un alt cuplu, va puteti cunoaste mult mai bine fara sa aveti problema conventionala de a petrece cinci ore intr-o discutie in doi. Nu-i de mirare ca multi recurg la saruturi prelungite: in felul acesta nu mai trebuioe sa vorbeasca. 
     Pastreaza Echilibrul! Dragostea vrea sa puna stapanire pe intreaga ta viata. Ea pretinde ca este singurul lucru valoros si astfel cuplurile ajung sa renunte la orice altceva, inclusiv la prieteni. De obicei, cei doi descopera, insa, ca dragostea in sine devine prea intensa si prea interiorizata. Fa un efort constient sa-ti continui restul vietii: prieteni, alte activitati, timp cu Dumnezeu, citirea Bibliei, Rugaciunea, timp cu familia! Nu-i obliga sa concureze cu idila ta, astfel vei sfarsi prin a te rupe in doua. Iar daca povestea ta de dragoste se sfarseste, nu-ti mai ramane nimic. 
     Opune-te pasiunii oarbe! In general, dragostea minte, incercand sa te convinga ca numai tu si partenerul tau existati pe lume. Ea minte cel mai mult persoanele care nu au avut prea multe intalniri cu persoane de sex opus. Este important, deci in general, sa petreci timp si cu alte persoane de sex opus, mai ales daca te simti cuprins de valuri timpurii de pasiune oarba. O intalnire sau doua cu o alta persoana de sex opus, te poate ajuta sa ai o perspectiva corecta, ba chiar si o discutie lunga intr-o cofetarie iti va fi de folos. 
     Lasa dedicarea sa creasca natural! Dedicarea creste natural odata cu relatia. Problema e ca dragostea te impinge la mai mult decat esti pregatit sa dai. O relatie sexuala mareste dedicarea. Fi atent ce ,,spui'' cu mainile! Acelasi lucru se aplica si la a spune lucruri mari precum ,,te iubesc''. Acestea sunt cuvinte puternice. Cred ca trebuie sa le lasam nestirbita puterea, rezervandu-le pentru cazuri deosebite.
     Dar despre a iesi doar in doi? Nu mi se pare ca e nevoie de un acord verbal pentru acest lucru. Iesirea in doi vine de obicei de la sine, la timpul ei. De ce sa va lasati cuprinsi de gelozie cand cel putin unul din voi prefera varietatea? Lasati selectia naturala sa va indrume spre a va intalni doar unul cu altul.
     Nu ramane intr-o relatie de dragul sigurantei! E greu sa rupi o relatie confortabila si sa incepi ceva nou. Intalnirile cu o varietate de persoane sunt, insa, o experienta foarte valoroasa si putine lucruri sunt mai rele decat alimentarea unei relatii plictisitoare sau moarte. 
    Dupa ce situatia se inrautaceste si va despartiti, aminteste-ti ca aveti responsabilitatea de a ramane prieteni...


     Sursa - http://CeAlegi.BlogSpot.Com - AlynSperanta 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu